Update, 29 septembrie 2022, ora 17:15

Cu puțin timp în urmă, Consiliul Local Pitești a aprobat, cu unanimitate de voturi, studiul de fezabilitate pentru viitorul nou stadion „Nicolae Dobrin”. Studiul de fezabilitate va fi depus mâine la Compania Națională de Investiții, care va finanța lucrările. Precizăm că tot astăzi a fost obținut avizul de mediu.

Știrea inițială, 27 septembrie 2022, ora 20:30

Studiul de fezabilitate, făcut de firma bucureșteană Tecon, este aproape gata. Mai este nevoie doar de avizul de mediu, aviz care va fi dat joi, 29 septembrie. Tot joi, studiul de fezabilitate va fi supus aprobării în Consiliul Local.

Odată aprobat, studiul de fezabilitate va fi depus vineri la Compania Națională de Investiții, care va finanța lucrările.

Viitorul nou stadion va avea o capacitate de 15.200 de locuri în tribune și va fi construit pe amplasamentul actualului stadion „Nicolae Dobrin”. Primarul Cristian Gentea estimează că noul stadion va fi gata în doi ani „din momentul în care începe demolarea”. Actualul stadion ar urma să fie demolat anul viitor.

Spre deosebire de actualul stadion, nu va mai avea pistă de atletism, urmând să fie destinat fotbalului. Va fi omologat la nivel UEFA 4.

Doar stadionul în sine va costa, conform estimărilor făcute de Tecon, 54.527.000 de euro fără TVA. Costul total al întregului ansamblu sportiv, care va include, printre altele, și infrastructură pentru atletism și o bază de pregătire fotbalistică pentru juniori, este estimat la 76.829.000 de euro fără TVA. Ansamblul va avea și magazine, restaurante și cafenele.

Imagini 3D cu felul în care ar urma să arate noul stadion, AICI.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *