A murit Elena Iancic, profesoară de muzică (vioară), fost cadru didactic al Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești. Anunțul decesului a fost făcut de Filarmonica piteșteană, cu puțin timp în urmă.

„Ce veste tristă! A fost profesoara celor mai buni violoniști, a fost concert-maestru în orchestra Liceului de Muzică încă de când era elevă. Nu cred că a ratat vreun concert al Filarmonicii Pitești sau vreun recital! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, transmite Jean Dumitrașcu, fostul director al Filarmonicii Pitești.

„Muza mea din Panteonul Muzicii culte a zburat spre alte Dimensiuni Spirituale. O somitate în arta pedagogiei muzicale și un desăvârșit profesor de vioară ne-a părăsit trupește.

Am învățat multă muzică de la Domnia Sa, iar întâlnirile, în ultimul an, cu Dumneaei erau aproape zilnice, timp în care învățam, învățam și iar învățam muzică. Scaunul din dreapta mea cu numărul 13 este, de acum înainte, trist și gol, întunecat, dar plin de reverberații muzicale.

Maestra și Profesoara Elena Iancic, nelipsită de la fiecare concert al Filarmonicii Pitești, va arde luminos în Sala Simfonia. Artiștilor instrumentiști și vocali, mulți dintre aceștia foști elevi de-ai Dumneaei, le va insufla energia creatoare de artă pură, iar pe noi toți, melomani, ne roagă să o iertam în marea Trecere.

Lumină Veșnică în Împărăția Tatălui, „mamă” cu suflet bun!”, acesta este mesajul tenorului piteștean Sorin Nițu la moartea profesoarei Elena Iancic.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *