Update, ora 16:45

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat că legea a fost contestată de Guvern la CCR, scrie news.ro. „Sigur, am atacat la Curtea Constituţională pentru că legea nu poate să schimbe o hotărâre de Guvern. O lege care reglementează activitatea pieţelor nu poate să modifice o hotărâre de Guvern care este legată de starea de alertă şi mai sunt şi alte motive de neconstituţionalitate. Cred că vineri am semnat atacarea”, a declarat premierul.

Știrea inițială, ora 16:30

Potrivit stiripesurse.ro, Guvernul ar fi contestat la Curtea Constituțională (CCR) legea adoptată de Camera Deputaților potrivit căreia piețele agroalimentare pot funcționa în spații închise și pe perioada stării de alertă.

Pe cale de consecință, restricția ar urma să rămână în vigoare, cel puțin până când CCR se va pronunța.

Amintim că pe 10 noiembrie 2020 plenul Camerei Deputaților a votat pentru redeschiderea piețelor agroalimentare. Mai exact, deputații au decis ca pe perioada stării de alertă piețele agroalimentare în spațiile închise, piețele mixte și volante, târgurile, bâlciurile și talciocurile să își poată continua activitatea, cu respectarea normelor sanitare în vigoare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Proiectul de lege, care contrazice Hotărârea de Guvern prin care activitatea piețelor în spații închise a fost interzisă din cauza creșterii la timpul respectiv a numărului de infectări cu SARS-CoV-2, a fost adoptat cu 173 de voturi pentru, doar unul împotrivă și 93 de abțineri.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *