În această dimineață, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-Structura Centrală și ofițeri de poliție judiciară ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară în București și județele Argeș și Dâmbovița. Perchezițiile au loc într-un dosar cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă, trafic de persoane și complicitate la această infracțiune, ambele în formă continuată.

În baza probatoriului administrat s-a reținut că, la începutul anului 2023, în București, s-a constituit un grup infracțional organizat format din 8 membri având ca scop comiterea infracțiunilor de camătă și trafic de persoane.

Astfel, în perioada aprilie 2023-aprilie 2024, 3 suspecți, inițiatorii grupului infracțional, au acordat, ca îndeletnicire, fără a fi autorizați în condițiile legii, împrumuturi mai multor persoane, de la care au perceput lunar dobânzi semnificative, cuprinse între 50% și 100%. Pentru recuperarea datoriilor și implicit obținerea unor foloase materiale necuvenite, au recurs la amenințări, intimidări și chiar la violență fizică, exercitate în mod direct sau prin intermediul celorlalți membri ai grupului infracțional.

De asemenea, în aceeași perioadă, indivizii au recrutat din zona Gării de Nord din București persoane fără adăpost, cu un nivel precar de educație și cu afecțiuni psihice ori vicii și, prin diferite metode de constrângere (îndatorare excesivă și sistematică, supravegherea și controlarea activităților întreprinse, agresiuni fizice, intimidări și amenințări), le-au exploatat prin ținerea în stare de aservire, obligându-le la practicarea cerșetoriei în folosul lor material.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-Structura Centrală.

La acțiune participă şi polițiști de la BCCO Pitești și SCCO Dâmbovița și jandarmi de la Brigada Specială de Intervenție.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *