Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești și ofițeri de poliție judiciară ai BCCO Pitești au făcut astăzi 7 percheziții domiciliare în Argeș într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în proxenetism.

Potrivit D.I.I.C.O.T., începând din luna noiembrie a anului 2019, mai multe persoane au inițiat un grup infracțional organizat care a acționat în mod coordonat în scopul comiterii infracțiunii de proxenetism, constând în determinarea, înlesnirea și obținerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către 12 persoane de sex feminin (care practicau prostituția în judeţele Argeș, Vâlcea, Brașov și Cluj).

„Liderii grupării (soț și soție) erau cei care identificau zone de pe teritoriul național unde se puteau obține sume de bani considerabile de pe urma practicării activității de proxenetism și stabileau în mod concret ca persoanele vătămate să presteze această activitate în anumite locații, în schimbul unor tarife prestabilite. Totodată, asigurau transportul victimelor prin intermediul unor persoane plătite în acest sens, cât și protecția acestora în situația unor neînțelegeri cu clienții.

Tot liderii erau cei care stabileau în mod concret condițiile în care sumele de bani obținute din practicarea prostituției erau împărțite între membrii grupării, cât și condițiile de acceptare a unor noi membri care în prealabil au recrutat persoane de sex feminin care urmează să practice prostituția în beneficiul grupului, rolul acestora în cadrul grupului infracțional organizat, precum și activitățile efective pe care aceștia urmau să le desfășoare, cât și comportamentul pe care aceștia trebuiau să-l aibă față de tinerele care practicau prostituția, în scopul maximizării sumelor de bani obținute”, precizează D.I.I.C.O.T.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au fost aduse pentru audieri 24 de persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor argeșeni. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *