Intervenții care nu sunt o rutină nici în spitale mari din Europa au devenit posibile și în România, în Pitești.

Două astfel de operații, care au presupus extirparea glandei tiroide prin cavitatea bucală, laparoscopic, fără incizii la nivel cervical, au fost efectuate pentru prima dată în țara noastră la Spitalul Județean de Urgență Pitești (SJUP).

Două paciente, din Târgu Jiu și Târgoviște, cu probleme ale glandei tiroide au beneficiat de intervenții laparoscopice complexe, cu rezultate remarcabile.

Echipa medicală care a intervenit a fost formată din dr. Dan Olariu (foto), coordonatorul Blocului Operator al SJUP, dr. Ionuț Sandu, chirurg endocrinolog, și dr. Daniel Bidivenciu, chirurg specialist. Anestezia a fost asigurată de dr. Luminița Galbenu.

Operațiile, care au fost efectuate pe 9 octombrie 2022 în Sala 3 a Blocului Operator al Spitalului Județean de Urgență Pitești, au durat aproximativ patru ore.

La puțin timp după operații, medicul Ionuț Sandu și una dintre paciente au făcut declarații pentru presă:

În ambele cazuri intervențiile au fost reușite, iar evoluția favorabilă, fără complicații postoperatorii. Cele două paciente, în vârstă de 41 și, respectiv, 31 de ani, au fost externate după 24 de ore.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *