Autoritățile sanitare informează că în etapa a II-a a strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România este inclusă populația la risc, reprezentată de:

a)adulți cu vârsta de peste 65 de ani;
b)persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a activităților de vaccinare anti-COVID, în categoria ,,boli cronice” se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni:
– diabet zaharat;
– obezitate;
– alte boli metabolice, inclusiv congenitale;
– afecțiuni cardiovasculare;
– afecțiuni renale;
– afecțiuni oncologice;
– afecțiuni pulmonare;
– afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down;
– afecțiuni hepatice moderate/severe;
– afecțiuni autoimune;
– imunodepresii severe: pacienți transplantați – cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA.

Conform procedurii, în România vaccinarea împotriva COVID-19 a început – la finele anului trecut – cu angajații din domeniile sănătății și social (sistem public și privat) și va continua, după 15 ianuarie 2021, cu populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. În ceea ce privește vaccinarea populației generale, aceasta ar urma să înceapă în luna aprilie 2021.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *