Update, ora 10:15

Conform unor surse citate de digi24.ro, carantina de noapte ar urma să fie prelungită cu două ore (să înceapă la ora 20:00, în loc de ora 22:00) doar în weekend. Tot în weekend, magazinele ar urma să fie închise la ora 16:00, scrie digi24.ro.

Știrea inițială, ora 07:30

Carantina de noapte ar putea fi prelungită. Anunțul îl face secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), informează hotnews.ro.

„Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte care încep de la 18:00 în Franța, de la 21:00 în alte țări, iar la noi la 22:00. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea, care duc la răspândirea virusului”, a declarat Raed Arafat la Digi24, întrebat dacă ar fi de acord cu o carantină prelungită pe timp de noapte.

Raed Arafat a respins ideea unei carantine totale de weekend: „Între carantină totală, adică să intri în casă, să te închizi și să nu ieși deloc – nu cred că așa ceva va fi, dar vor fi, poate, unele măsuri în care anumite activități vor fi reduse – să te duci în oraș, să te plimbi departe de casă după o anumită oră. Poate în loc să fie ora 22 să fie o anumită oră mai devreme. Am avut o discuție la nivelul Comitetului tehnico-științific. Urmează să se facă o propunere CNSU”, a afirmat Raed Arafat, citat de hotnews.ro.

Potrivit șefului DSU, Comitetul Național pentru Situații de Urgență ar urma să decidă în această săptămână restricții suplimentare în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, printre care și prelungirea carantinei de noapte. Raed Arafat nu a precizat dacă prelungirea ar urma să fie cu o oră sau cu mai mult. Conform procedurii, o propunere CNSU trebuie aprobată de Guvern pentru a fi pusă în aplicare.

Amintim că din 14 martie 2021 restricția de circulație pe timpul nopții a fost prelungită cu o oră, fiind valabilă de la ora 22:00, în loc de 23:00 (între orele 22:00 și 05:00).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Un comentariu

  1. Cirstea Remus

    24-03-2021, 09:23 la 09:23

    Ils sont foux ces arabes!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *