Noi detalii despre parcarea subterană care va fi construită în locul pieței agroalimentare Prundu. Va avea 360 de locuri, cu terasă cu teren de sport, loc de joacă, zonă de odihnă și pistă de alergare. Planul Urbanistic de Detaliu va fi supus votului în ședința de joi, 27 aprilie, a Consiliului Local Pitești.

Piața va fi demolată, iar pe amplasamentul respectiv, un teren de 4.048 de mp de pe Aleea Pieței Prundu, nr. 2, va fi construită o parcare subterană cu 360 de locuri, care deasupra va avea o terasă cu teren de sport, loc de joacă pentru copii, zonă de odihnă cu bănci și pistă de alergare.

„Se propune edificarea unei clădiri cu regimul de înălțime de 2S+P (cu terasă circulabilă) cu funcțiunea de parcare subterană, aproximativ 360 de locuri de parcare, atât în interiorul parcării, cât și în incintă, la sol.

(…) Accesul carosabil se va face din strada Horia, Cloșca și Crișan și Aleea Pieței Prundu, prin care se va permite accesul la locurile de parcare propuse.

(…) Pe terasă se vor regăsi următoarele tipuri de activități: teren de sport, loc de joacă pentru copii, zonă de odihnă cu bănci, pistă de alergare”, se precizează în referatul pentru aprobarea proiectului, referat semnat de primarul Cristian Gentea.

Municipalitatea argumentează de ce a decis demolarea pieței și construirea în locul acesteia a unei parcări subterane cu terasă pentru diverse activități recreative: „S-a hotărât schimbarea destinației pentru a oferi o mai bună utilizare a terenului, întrucât piața nu mai funcționa la capacitate maximă.

Prin noua funcțiune, respectiv aceea de parcare cu terasă circulabilă peste parter, și organizarea unei zone de petrecere a timpului liber, dotată cu terenuri de sport, pistă de alergare, locuri de joacă și de odihnă, calitatea zonei este sporită prin decongestionarea acesteia și prin oferirea alternativelor de petrecere a timpului liber pentru riverani”.

Proiectul, realizat de SC Set Construct Invest SRL din București, prevede și amenajarea de spații verzi pe 9% din suprafață.

Planul Urbanistic de Detaliu a primit aviz favorabil în februarie de la Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a municipalității piteștene, iar în martie de la arhitectul-șef al orașului, Andrada Toader-Pasti-Dinu. (Foto: descriptiv, parcare din Cluj-Napoca. Sursa: clujinsider.ro)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *