Spitalul Județean de Urgență Pitești a introdus în această lună o a doua linie de gardă pentru Secția de Anestezie și Terapie Intensivă. A fost posibil în urma răspunsului favorabil primit de la Ministerul Sănătății la adresa SJUP prin care conducerea spitalului a cerut această extindere.

Cererea a fost făcută și aprobată avându-se în vedere numărul mare de cazuri critice care sunt tratate la Spitalul Județean, cazuri care necesită, de multe ori, prezența unei echipe multidisciplinare din care obligatoriu face parte și medicul de anestezie și terapie intensivă. De asemenea, s-a dorit și preîntâmpinarea apariției sindromului de epuizare profesională în rândul medicilor ATI.

În prezent, Spitalul Județean de Urgență Pitești are aprobate, cu avizul Ministerului Sănătății, un număr total de 21 de linii de gardă.

La Spitalul Județean de Urgență Pitești funcționează 11 săli de operaţie (plus o sală pentru mici intervenții la Secția ORL), săli în care luna trecută au fost efectuate 583 de intervenții chirurgicale, iar în decursul anului trecut 6.978 de intervenții chirurgicale.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Un comentariu

  1. bebe

    17-02-2023, 20:03 la 20:03

    ca tare se mai epuizau, dormeau noaptea dusi
    trebuie desfiintat obligatoriu patul din camera medicului (si chiar camera cu totul), de aceea este ATI pt ca pacientii necesita supraveghere 24/24 – acolo sunt cazuri critice, oameni a caror viata atarna de un fir par

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *