Update, ora 17:00

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Argeș a hotărât astăzi să impună restricții suplimentare în comuna Bălilești. Măsurile vor intra în vigoare mâine, 18 martie 2021, ora 00:00 (la noapte), și vor fi valabile timp de 14 zile. Click pe imaginea de mai jos pentru vizualizarea măsurilor restrictive:

Știrea inițială, ora 14:05

Comuna Bălilești este aproape de pragul epidemiologic dincolo de care poate fi instituită carantina. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Argeș, rata de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut astăzi în Bălilești la 5,41/1.000 de locuitori, de la 4,12 ieri.

Conform regulilor stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru toate localitățile în care rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile este egală sau mai mare cu 6/1.000 de locuitori se instituie măsura carantinării.

Bălilești a rămas singura localitate din județul Argeș în scenariul roșu. Comuna Vedea a ieșit astăzi din scenariul roșu și a revenit în scenariul verde, după rezolvarea focarului de la Spitalul de Psihiatrie „Sf Maria”. Vedea nu a fost carantinată, deși acolo mai multe zile la rând s-a depășit pragul de 6/1.000 de locuitori, deoarece situația fost creată de un focar în spital (aici subiectul pe larg), nu de o răspândire comunitară în toată localitatea.

Amintim că localitatea Bălilești a mai fost carantinată, în vara anului trecut.

Carantina unei localități sau a unei zone se instituie la propunerea Direcției de Sănătate Publică teritorială, cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică și în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență. Carantina este stabilită pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea prelungirii măsurii, în funcție de evoluția epidemiologică. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *