Update, 27 decembrie 2023, ora 15:40

Comuna Căteasca va avea transport Publitrans începând din anul 2024. Data exactă de punere în funcțiune depinde de cumpărarea noilor autobuze care vor deservi viitoarea rută.

„Vineri, 22.12.2023, la ședința ADI Transport s-a aprobat bugetul pentru anul 2024 și s-au discutat datele la care comunele asociate vor beneficia de transportul Publitrans.

Pentru comuna Căteasca s-a stabilit că traseul va fi cel aprobat în Consiliul Local, respectiv Pitești – Recea – Catanele – Coșeri – Cireșu – Siliștea – Gruiu – Căteasca – Pitești.

Vor fi circa 9-10 curse pe zi, în funcție de solicitări. Capul de linie în Pitești a rămas în discuție. S-au stabilit stațiile de autobuz cele existente, care trebuie reamenajate, și alte stații nou înființate.

Achiziționarea autobuzelor se va face în luna ianuarie, cel târziu februarie, se vor licita asigurările pentru fiecare autobuz și se vor pune în funcțiune în cel mai scurt timp de la sosirea autobuzelor”, anunță Primăria Căteasca.

Amintim că și comuna Moșoaia este pe lista de așteptare. Deși inițial se estimase că autobuzele Publitrans vor începe să circule și în Moșoaia până la sfârșitul anului 2023, locuitorii din această comună mai au de așteptat. Și în acest caz, totul depinde de încheierea procedurilor pentru achiziționarea de către Publitrans de noi autobuze.

Știrea inițială, 4 aprilie 2023, ora 13:20

Autobuzele Publitrans Pitești vor circula și în comuna Căteasca. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul Piteștiului, Cristian Gentea.

„După Ștefănești și Moșoaia, încă o localitate și-a manifestat dorința de a se integra în transportul metropolitan. Prin Hotărâre a Consiliului Local, comuna Căteasca a făcut primul pas spre aderarea la ADI Transport.

În prima ședință a Adunării Generale a Asociației, cea de-a VIII-a localitate va intra în circuitul transportului public integrat, cu prețul călătoriei de 2,5 lei și al unui abonament lunar de 80 de lei”, informează primarul municipiului Pitești.

Inițial, primarul din Căteasca, Liviu Năstase, a refuzat ca localitatea să adere la transportul metropolitan, provocând mari nemulțumiri în rândul populației. La începutul anului, revoltați, zeci de localnici au blocat în trafic, în Căteasca, un autobuz de la Publitrans (aici imagini și subiectul pe larg).

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Un comentariu

  1. LEON SILVA

    4-04-2023, 19:04 la 19:04

    VIN ALEGERILE …ALBOTA SI BABANA CE ASTEAPTA ? INVITATIE SPECIALA ?

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *