Prima Dacia hibrid a fost prezentată la Salonul Auto de la Paris. Primul motor hibrid din gama Dacia va echipa modelul Jogger. Noul hibrid va fi fabricat integral la uzina Automobile Dacia din Mioveni.

Motorul are 140 de cai putere, iar mașina va putea funcționa electric 80% din timpul de condus în traficul urban, spun reprezentanții uzinei Dacia. Sistemul de propulsie va scădea consumul cu până la 40%, conform sursei citate.

Deschiderea comenzilor va avea loc în ianuarie 2023, iar primele livrări către clienți sunt programate pentru primăvara anului viitor.

Amintim că Jogger a fost lansat în toamna anului trecut, ca model de familie, cu o capacitate de până la șapte pasageri. Până acum, Jogger a avut două motorizări: una pe benzină și o alta, mixtă, pe benzină și GPL.

În perioada 17-23 octombrie, Dacia participă la Salonul Auto de la Paris cu un stand propriu, găzduit în hala 6 a complexului Paris Expo Porte de Versailles.

Pe lângă primul model hibrid din gamă, Dacia mai prezintă la Paris o serie limitată Duster Mat Edition și conceptul Manifesto (aici amănunte despre acest concept). De asemenea, la Salonul Auto de la Paris publicul larg are pentru prima dată ocazia să descopere pe toate modelele Dacia noua identitate a mărcii: noua emblemă Dacia Link, alcătuită din literele D și C unite asemenea zalelor unui lanț, ca simbol de robustețe și simplitate.

La deschiderea ediției din acest an a Salonului Auto de la Paris a participat și președintele Franței, Emmanuel Macron.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *