Începând din această lună (martie 2024), mamografia digitală cu tomosinteză sau mamografia 3D, cea mai modernă tehnică de screening și de diagnostic a cancerului de sân, este disponibilă și la Spitalul Orășenesc Mioveni.

Această investigație radiologică va fi efectuată de dr. Ecaterina Neguț, medic specialist Radiologie și Imagistică Medicală. Dr. Ecaterina Neguț este argeșeancă, are 37 de ani, a absolvit Facultatea de Medicină „Victor Papilian” din Sibiu, iar rezidențiatul l-a făcut la Spitalul Clinic Colțea din București.

„Cu supraspecializare în senologie imagistică a patologiilor pelvine și ale tubului digestiv (Universitatea din Strasbourg și Paris APHP), dr. Neguț este în măsură să ofere un diagnostic precis pentru fiecare pacient în parte. A fost consultant în mai multe clinici importante din Franța: Saverne, Molsheim și Bischwiller”, transmite Spitalul Mioveni.

Reamintim că screening-ul mamar reprezintă o metodă de investigare imagistică a sânilor pentru depistarea precoce a cancerului, înainte de apariția simptomelor sau de identificarea unui nodul palpabil.

„Aparatul folosit la Spitalul Orășenesc Mioveni este unul de ultimă generație și permite, prin folosirea unei tehnici 3D cu tomosinteză, obținerea unor imagini de o calitate superioară”, potrivit sursei citate.

Dr. Ecaterina Neguț va efectua și ecografii mamare și axilare.

Momografiile și ecografiile se vor realiza contra cost. Tarifele pentru aceste investigații pot fi cosultate AICI. Pentru detalii și programări, Spitalul Mioveni pune la dispoziție numărul de telefon 0372.791.212.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *