USR a propus scăderea, de la 19% la 5%, a TVA-ului la carburanți. Măsura propusă, care ar fi condus la reducerea prețurilor la pompă, a fost, însă, respinsă de coaliția aflată la guvernare.

Înaintea votului din Parlament, senatorul USR de Argeș Narcis Mircescu a adus argumente în favoarea adoptării propunerii făcute de Uniunea Salvați România.

„Dragi colegi, dezbatem, cei care suntem în sală, scăderea TVA-ului la carburanți de la 19 la 5%. Mai pe scurt, dăm un vot dacă dorim ca românii să suporte 100% explozia prețurilor la carburanți sau statul își reduce puțin încasările din TVA pe carburanți, astfel încât și populația României să poată plăti un preț rezonabil la pompă.

De la începutul anului, statul a încasat peste 1,5 miliarde RON suplimentari din TVA-ul pe carburanți. Ce face statul cu acești bani și cu banii pe care îi va încasa suplimentar prin creșterea prețurilor la carburanți? Vedem foarte bine! Sunt două mari direcții pe care Guvernul militaro-socialist le promovează. O primă direcție este aparatul propriu, care trebuie hrănit și mărit. Sunt peste 14.000 de posturi noi apărute la stat de când avem această guvernare PSD-PNL. Pe de altă parte, firmele apropiate guvernării, care trebuie să beneficieze de contracte cu cât mai puțină transparență și cu cât mai puține standarde de cost.

Dragi senatori, prin votul dumneavoastră stabiliți dacă românii plătesc la pompă mai puțin sau mai mult.

Legea a fost depusă în februarie. Din februarie și până astăzi, Guvernul militaro-socialist și coaliția PSD-PNL nu au luat nicio măsură pe zona de carburanți. În clipa în care discutăm, nicio măsură nu a fost luată, deși din februarie noi am depus acest proiect de lege.

Sunt și alte zone în care noi am venit cu propuneri de scădere a TVA-ului, cum ar fi zona de energie. Am avut tot felul de replici TV și tot felul de momente în care aleși ai Puterii, oameni din Guvern, au promis inclusiv înjumătățirea accizei. Ce s-a întâmplat cu înjumătățirea accizei?! A fost doar așa, un mic moment, în care domnul ministru al Finanțelor a vrut să mai apară două știri cu dânsul?! Probabil că da.

Încă o dată, am rugămintea să votăm această scădere a TVA-ului și să le dăm românilor posibilitatea de a plăti un preț mai mic la pompă. Grupul USR va vota împotriva raportului de respingere”.

După respingerea propunerii USR, senatorul de Argeș Narcis Mircescu a reacționat: „Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR a respins propunerea USR de reducere de la 19% la 5% a TVA pentru carburanți, măsură care ar fi ușurat povara fiscală pe români și ar fi avut efecte benefice în întreaga economie!”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.