USR îi cere premierului Nicolae Ciucă să ofere lămuriri despre bătaia de joc din ultima săptămână în ceea ce privește pragul pentru abuzul în serviciu.

Alături de alți 19 colegi din USR, senatorul de Argeș Narcis Mircescu a depus o interpelare scrisă adresată prim-ministrului prin care solicită să îi fie comunicat numele celor care au stabilit inițial un prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu, iar apoi un prag de 9.000 de lei, pentru ca ulterior să se renunțe complet la prag.

Întrebările care apar în interpelarea adresată de senatorul USR de Argeș Narcis Mircescu:

1.Cine s-a făcut responsabil de stabilirea valorii de 250.000 de lei de la care fapta de abuz în serviciu poate fi calificată ca fiind infracțiune, modificare legislativă care a fost votată de toți senatorii puterii?

2.Care este justificarea stabilirii acestei valori, și nu a alteia?

3.Cine s-a făcut responsabil de stabilirea valorii pragului la 9.000 de lei?

4.Cine s-a făcut responsabil de renunțarea intempestivă la orice prag, în condițiile în care decizia Curții Constituționale cere existența unui prag?

5.Cine s-a făcut responsabil de eliminarea infracțiunilor de corupție și evaziune fiscală din rândul celor pentru care pot fi utilizate interceptările realizate pe mandat de siguranță națională drept probe în proces și cine și-a asumat răspunderea renunțării la acest demers?

„Ne-am uitat cu toții cum s-au jucat cu pragul pentru abuz. Au încercat un tun marca Dragnea. 250.000 de lei ar fi fost limita pentru care ei au considerat că se poate fura în liniște, cu atât mai mult cu cât această sumă se încadrează și în limita până la care se pot face contracte cu atribuire directă. Rămâne întrebarea pe buzele românilor: cine a decis acel prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu?”, declară senatorul USR de Argeș Narcis Mircescu.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *