Începând din 18 februarie 2021, și firmele (persoanele juridice) pot achita taxele și impozitele datorate către bugetul local al orașului Mioveni folosind plata electronică online (până acum, opțiunea era valabilă doar pentru persoanele fizice). Primăria Mioveni a implementat procedura care permite plata electronică prin Sistemul Naţional Electronic de Plată Online (SNEP) utilizând cardul bancar, prin www.ghiseul.ro.

Plata cu cardul prin ghiseul.ro are numeroase avantaje, cum ar fi:

  • confort, rapiditate şi independenţă geografică şi temporală;
  • siguranţă garantată de un site securizat la înalte standarde în ceea ce privește tranzacţiile cu cardul pe internet;
  • posibilitatea plăţii impozitelor şi a taxelor locale pentru toate proprietăţile deţinute pe teritoriul României, cu condiţia înrolării în sistem a unitaţii administrativ teritoriale pe raza căreia este situată proprietatea;
  • nu se percepe comision;
  • disponibilitatea sistemului este de 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

SNEP pune la dispoziţia utilizatorilor secţiunea de plată cu autentificare, secțiunea de plată fără autentificare și posibilitatea de a achita amenzi.

Pentru secţiunea de plată cu autentificare vă sunt necesare credenţiale (nume de utilizator şi parolă).

Cererile de eliberare de credențiale pentru persoanele juridice se depun personal la birourile Serviciului Impozite și Taxe sau pot fi transmise pe adresa de e-mail taxemioveni@gmail.com, iar datele necesare autentificării vor fi generate și eliberate pe loc.

Această secțiune permite consultarea obligațiilor de plată datorate instituțiilor înrolate și achitarea lor prin plată online cu cardul (Visa, Visa electron, Mastercard, Maestro). Sunt acceptate la plată cardurile emise de toate băncile din România.

Pentru secţiunea de plată fară autentificare nu sunt necesare credenţiale (nume de utilizator şi parolă). În acest caz nu sunt disponibile consultarea în timp real a obligaţiilor de plată şi istoricul tranzacţiilor, astfel putând fi plătite doar taxe şi impozite al căror cuantum vă este deja cunoscut.

Cei interesați să afle mai multe informații pot consulta pagina de internet a instituției aici, secțiunea Informații Publice, Taxe și Impozite, sau pot apela numărul de telefon 0348/55666.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *