Update, 1 decembrie 2021, ora 19:20

Medicul Adrian Ion Ciocănea, șeful Secției ATI a Spitalul Orășenesc Mioveni, a primit astăzi din partea Președintelui Klaus Iohannis Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, pentru profesionalismul, dăruirea, curajul și solidaritatea dovedite în timpul pandemiei de Covid-19.

Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Naționale a României, la eveniment participând și ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, și şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat.

46 de medici, 15 asistenți și 20 de profesori din țară au fost decorați de Președinte în cadrul ceremoniei de azi.

„Dragi medici,

Doar vocația și înzestrările dumneavoastră extraordinare, native sau cultivate, pot explica faptul că, în ciuda riscurilor, a oboselii și a condițiilor extrem de grele, nu v-ați pierdut optimismul că puteți învinge boala și nu ați ezitat în misiunea dumneavoastră fundamentală, aceea de a proteja sănătatea semenilor.

Prin dragostea pentru viață și pentru oameni, v-ați avântat mereu în prima linie a luptei împotriva pandemiei.

Echipele de îngrijire critică din care faceți parte s-au aflat alături de români în fiecare zi, luptând pentru salvarea celor în suferință. Este un efort susținut într-un mediu de lucru dificil, pe care doar oamenii curajoși și devotați pot să-l facă și, de aceea, vă sunt profund recunoscători”, a spus Președintele Klaus Iohannis în alocuțiunea rostită la ceremonie.

Știrea inițială, 26 noiembrie 2021, ora 21:30

În semn de apreciere pentru profesionalismul, dăruirea, curajul și solidaritatea manifestate în toată perioada pandemiei de Covid-19, medicul Adrian Ion Ciocănea va fi decorat de Președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler.

Dr. Ciocănea a coordonat în cele mai grele momente ale pandemiei activitatea secțiilor Boli Infecțioase și ATI Covid ale Spitalului Covid din orașul Mioveni. În prezent, medicul argeșean lucrează tot la Spitalul Mioveni, alături de doctorii și asistentele care salvează zilnic viețile pacienților infectați cu noul coronavirus.

Distincția îi va fi acordată pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Un comentariu

  1. Cornelia Mogoș

    27-11-2021, 20:33 la 20:33

    😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *