Update, 16 noiembrie 2022, ora 20:00

Insistențele consilierului local USR Cosmin Bratu au dat rezultat: în satul Buta al comunei argeșene Negrași a fost amenajată o stație de transport public pentru călători. „Am reușit! USR Negrași a reușit! Avem stație de refugiu pentru locuitorii satului Buta.

În februarie 2022 am depus o solicitare în acest sens, solicitare sustinută de 40 de locuitori ai comunei. Astfel, după luni bune în care am încercat să conving administrația că lipsa unui refugiu reprezintă o bătaie de joc pentru cetățenii din Buta, în sfârșit chinul acestora s-a terminat. Nu vor mai aștepta în ploaie sau în soarele arzător microbuzul care realizează transportul în comun.

Încă de când am depus acea solicitare am avut parte de multe presiuni pentru a mă determina să renunț la proiect, presiuni venite din partea „mai marilor” localității. Dar pentru mine a fi consilier local reprezintă o onoare și o responsabilitate față de cetățenii comunei. Moralitatea și principiile mele nu vor fi puse niciodată în discuție. Iar astăzi, după o perioadă îndelungată de lupte, argumentări și discuții interminabile, se pare că perseverența mea a dat roade”, a anunțat în această seară consilierul local USR Negrași Cosmin Bratu.

Știrea inițială, 11 iulie 2022, ora 17:30

Locuitori ai unui sat din comuna argeșeană Negrași, comună cu primar de la PSD, cer construirea unei stații de transport public. Refugiul i-ar feri de soare, ploaie sau frig atunci când așteaptă microbuzul.

Deși a trecut deja o jumătate de an de când consilierul local USR Cosmin Bratu (foto) a depus la Primărie o solicitare scrisă în acest sens, problema a rămas nerezolvată.

„Au trecut șase luni de când am depus la secretariatul Primăriei Negrași o solicitare din partea a aproximativ 40 de locuitori prin intermediul căreia ceream construirea unei stații de transport public pentru satul Buta, la intersecția dintre drumul județean 508 și drumul județean 659.

Din păcate, nici până astăzi conducerea administrativă nu a introdus pe ordinea de zi proiectul propus de mine și locuitorii din Negrași.

Oare celor responsabili chiar nu le pasă de cetățenii satului Buta care traversează aproximativ un kilometru în ploaie, în soare sau frig, în funcție de manifestarea fenomenelor meteorologice, și mai apoi așteaptă în aceleași condiții, fără un loc de refugiu? Oare primarului și viceprimarului nu le pasă de acești oameni care se duc să își câștige traiul undeva departe de localitatea noastră, iar ei nu sunt în stare să le asigure măcar condiții de secolul 21!?

Dar nu mă las! Voi redepune proiectul. Resurse bugetare există, trebuie doar voință din partea primarului. Și dacă nu dorește, atunci să explice de ce!”, afirmă consilierul local USR din Negrași Cosmin Bratu.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *