După cum v-am informat, în jur de 5.000 de angajați de la uzina Automobile Dacia vor participa astăzi la un miting de protest pe platoul din fața Casei Sindicatelor din orașul Mioveni. Liderul Sindicatului Autoturisme Dacia, Viorel Ungureanu, face precizări cu privire la revendicările protestatarilor.

„Mitingul se va desfășura între orele 13:00-14:30 pe platoul din fața Casei Sindicatelor din Mioveni, în contextul acutizării crizei economice și a creșterii costului general al vieții. Principalele revendicări sunt legate de:

-salarizare și locuri de muncă, cu accent pe creșterea salariului minim brut pe țară și a celorlalte salarii obținute prin negocieri colective;

-măsuri de protecție și susținere a locurilor de muncă;

-protecție socială, prin măsuri de plafonare a costului facturilor la utilități;

-dialog social, prin modificarea Legii Dialogului Social pentru a susține încheierea contractelor colective de muncă la nivel de sector;

-responsabilitate socială, cu accent pe taxarea suplimentară a profiturilor excesive realizate de companiile energetice.

Mitingul este organizat de Sindicatul Autoturisme Dacia împreună cu federația IndustriAll BNS și Blocul Național Sindical, în contextul campaniei cu titlul „Sfârșitul crizei costului vieții – creșterea salariilor și taxarea profiturilor”, transmite liderul Sindicatului Autoturisme Dacia, Viorel Ungureanu (foto).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *