Primăria Pitești a pus astăzi în dezbatere publică un proiect de hotărâre care stipulează ca mașinile școlilor de șoferi să nu mai poată circula pe străzile din municipiu în intervalele orare 07:30-09:00 și 15:30-17:00.

Ce prevede proiectul: „Având în vedere numeroasele sesizări și reclamații ale cetățenilor referitoare la aglomerația care se formează pe arterele municipiului, aglomerație influențată în mare măsură și de prezența în trafic a autovehiculelor aparținând școlilor de șoferi, care în pregătirea candidaților pentru proba practică circulă de cele mai multe ori foarte lent ori execută manevre cu încetineală, au fost stabilite prin HCL nr. 247/12.07.2018 interdicții cu privire la accesul acestor autovehicule pe străzile Banat, Dumbravei, Armand Călinescu, Egalității, Maior Șonțu, I.C. Brătianu și Republicii, pe tronsonul cuprins între fosta clădire CEZ și intersecția cu strada Maternității.

Cu toate acestea, se constată în continuare că se formează ambuteiaje la orele cu trafic intens, provocate în special din cauza autovehiculelor de școală de șoferi.

În acest context, se propune introducerea unor intervale orare, respectiv 07:30-09:00 și 15:30-17:00, în care li se interzice școlilor de șoferi să pregătească candidații la proba practică pentru obținerea carnetului de conducere pentru categoria B pe arterele de circulație din municipiul Pitești”.

Potrivit proiectului, școlile de șoferi care nu ar respecta această interdicție ar urma să fie sancționate de agenții de poliție cu amendă de la 500 la 1.000 de lei.

Ulterior dezbaterii publice, proiectul, care a fost inițiat de primarul Cristian Gentea, va fi supus dezbaterii și votului în Consiliul Local Pitești.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Un comentariu

  1. CeVreauEU

    14-11-2023, 10:40 la 10:40

    O sa ies fara elev pe strada fix la acele ore, si urmaresc absolut fiecare oprire pe raza indicatorului de „oprire interzisa” si ma imprietenesc cu toti politistii locali de cate ori o sa sun ???????????? Sa va fereasca sfantul sa va gasesc opriti pe prima banda la Generala 2 si la Odobescu dimineata la 7 jum cand lasati copiii la gradinite ???????? Oricum o sa sun inainte ca vreau echipaj… Ca sa fiu sigur ca pot circula normal, nu in coloana ???????? Si probabil or sa angajeze mai multi politisti locali sa pregatiti cv uri… Ca le fac plangere daca nu vor ajunge la toate sesizarile. Multumesc ????????????

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *