Update, 25 ianuarie 2024, ora 19:00

Cu unanimitate de voturi, Consiliul Local Pitești a aprobat astăzi proiectul. În forma finală adoptată se arată că este vorba despre o interdicție temporară.

Forma finală aprobată astăzi de Consiliul Local: „Pentru limitarea intensității traficului, se instituie pentru anul 2024 interdicția temporară de circulație a vehiculelor cu care se efectuează pregătirea practică pentru obținerea carnetului de conducere categoria B pe arterele de circulație din municipiul Pitești, de luni până vineri, în intervalele orare 07:30-09:00 și 15:30-17:00, cu excepția perioadelor vacanțelor școlare”.

Interdicția va intra în vigoare pe 1 februarie 2024.

Update, 23 ianuarie 2024, ora 15:30

Propunerea a fost aprobată astăzi de Comisia de sistematizare a circulației rutiere și pietonale în municipiul Pitești. Urmează ca joi, 25 ianuarie 2024, proiectul să fie supus dezbaterii și votului în plenul Consiliul Local, for decizional.

În ședința de azi a Comisiei, primarul Cristian Gentea a precizat că interdicția va fi valabilă în zilele lucrătoare, de luni până vineri inclusiv, nu și în weekend-uri, și că reprezentanții școlilor de șoferi au fost de acord cu această interdicție.

Așadar, dacă și Consiliul Local va vota joi favorabil, mașinile școlilor de șoferi vor fi interzise în Pitești de luni până vineri inclusiv între orele 07:30 și 09:00 și 15:30 și 17:00, cu excepția perioadelor de vacanțe școlare.

Știrea inițială, 23 ianuarie 2024, ora 11:10

Comisia de sistematizare a circulației rutiere și pietonale în municipiul Pitești se reunește astăzi în ședință.

Pe ordinea de zi se află un singur punct: propunerea ca mașinile școlilor de șoferi să fie interzise în Pitești la orele de vârf, mai exact în intervalele orare 07:30-09:00 și 15:30-17:00.

Față de proiectul inițial (aici amănunte), propunerea a suferit o modificare: interdicția să NU fie valabilă și în timpul vacanțelor școlare.

Ce prevede propunerea care va fi dezbătută și supusă votului în ședința de astăzi a Comisiei, care va începe la ora 14:30: „Primăria Municipiului Pitești urmărește asigurarea fluidizării traficului pe drumurile publice, precum și diminuarea cauzelor care duc la perturbarea circulației autovehiculelor și a pietonilor.

Având în vedere numeroasele sesizări și reclamații ale cetățenilor referitoare la aglomerația care se formează pe arterele municipiului, aglomerație influențată în mare măsură și de prezența în trafic a autovehiculelor aparținând școlilor de șoferi, care în pregătirea candidaților pentru proba practică circulă de cele mai multe ori foarte lent ori execută manevre cu încetineală, au fost stabilite prin HCL nr. 247/12.07.2018 interdicții cu privire la accesul acestor autovehicule pe străzile Banat, Dumbravei, Armand Călinescu, Egalității, Maior Șonțu, I.C. Brătianu și  Republicii pe tronsonul cuprins între fosta clădire CEZ și intersecția cu strada Maternității.

Cu toate acestea, se constată în continure că se formează ambuteiaje la orele cu trafic intens, provocate în special din cauza autovehiculelor de școală de șoferi. În acest context, se propune introducerea unor intervale orare, respectiv 07:30-09:00 și 15:30-17:00, în care li se interzice școlilor de șoferi să pregătească candidații la proba practică pentru obținerea carnetului de conducere pentru categoria B pe arterele de circulație din municipiul Pitești, cu excepția perioadelor vacanțelor școlare, când traficul auto este mai relaxat.

Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș-Serviciul Rutier, în adresa nr. 529329/20.11.2023 înregistrată la Primăria Municipiului Pitești sub nr. 70047/29.11.2023, în vederea descongestionării traficului auto în municipiu consideră necesară introducerea unor restricții privind desfășurarea activităților de învățare a conducerii unui autovehicul pentru obținerea permisului de conducere în intervalul orar 07:30-09:00 și 15:30-17:00, cu excepția perioadelor de vacanțe școlare”.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *