Un nou dosar penal de evaziune fiscală în formă continuată pe numele unor samsari de mașini a fost finalizat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș. În acest dosar au fost anchetați doi bărbați, de 40 și, respectiv, 52 de ani.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2011-2017 bărbatul de 40 de ani a vândut 54 de autoturisme second-hand, iar cel de 52 de ani a efectuat 75 de tranzacții cu autovehicule rulate. În ciuda faptului că veniturile astfel obținute au depășit plafonul de scutire de la plata TVA, samsarii nu s-au înregistrat la Fisc – neconducând evidența achizițiilor și a livrărilor, pe care le-a ascuns pentru a nu plăti obligațiile fiscale aferente.

Samsarul de 40 de ani a „fentat” statul cu aproape 70.000 de lei, iar „colegul” său de 52 de ani cu peste 25.000 de lei. În ambele cazuri, evaziunea a constat în neplata TVA-ului și a impozitului pe profit.

Pe parcursul anchetei, bărbatul de 52 de ani a achitat integral prejudicial. În schimb, pentru recuperarea prejudiciului produs de bărbatul de 40 de ani a fost instituit sechestru asigurator asupra bunurilor acestuia. Dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată față de samsarul de 40 de ani.

Amintim că luna trecută polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat ancheta în cazul altor doi samsari de mașini (subiectul pe larg). (Foto: descriptiv)

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *