Direcția Națională Anticorupție cere încuviințarea efectuării percheziției informatice față de deputatul neafiliat (fost PNL) de Argeș Adrian Miuțescu în dosarul de corupție în care acesta are calitatea procesuală de suspect.

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 932/VIII/3 din data de 12 noiembrie 2021, în considerarea prevederilor legale și constituționale, procurorul-șef al DNA a inițiat procedura necesară în vederea încuviințării de către Camera Deputaților a percheziției informatice în dosarul penal privind pe Miuțescu Gheorghe Adrian, în prezent deputat în Parlamentul României, suspect pentru săvârșirea a opt infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art. 13 din Legea 78/2000).

Concret, procurorul-șef al DNA a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul și dosarul penal (9 volume) întocmite de procurorii Serviciului teritorial Pitești pentru a fi înaintate ministrului Justiției, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaților (…) încuviințarea percheziției informatice.

Percheziția informatică este o activitate prevăzută de Codul de procedură penală necesară pentru descoperirea și strângerea probelor în procesul penal, iar în cazul membrilor Parlamentului efectuarea acestei activități este condiționată strict de votul plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv”, precizează DNA. 

Amănunte AICI despre dosarul penal în care deputatul de Argeș Adrian Miuțescu are calitatea de suspect.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Justiție

Un comentariu

  1. Dan Ursu

    24-11-2021, 19:07 la 19:07

    FELICITĂRI DNA

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *