Bogdan Minciunescu (PSD), subprefect de Argeș, nu va face recurs la hotărârea Tribunalului care i-a dat dreptate primăriței USR Elena Lasconi în privința lucrărilor la bulevardul Pardon din Câmpulung. Minciunescu îi ține locul prefectului Radu Perianu (PNL), plecat în concediu de odihnă. Astăzi este ultima zi în care Instituția Prefectului poate face recurs.

“Mă aflu în fața dvs. în calitate de subprefect și înlocuitor al prefectului județului Argeș.

Astăzi este ultima zi în care Instituția Prefectului poate înainta recurs la sentința civilă a Tribunalului Argeș privind bulevardul Pardon din municipiul Câmpulung Muscel. Vă informez că am decis să NU formulez recurs. Repet: să NU formulez recurs.

Această decizie am luat-o în primul rând având în vedere interesul câmpulungenilor și ținând cont de motivarea instanței, care arată că interesul public este prioritar.

Citez din motivarea instanței: “Nu în ultimul rând, instanța apreciază ca fiind pertinente și apărările promovate cu referire la principiul proporționalității, apreciind că, în raport de data emiterii actului și față de data formulării prezentei cereri, la mai bine de doi ani de la emiterea sa, dat fiind și împrejurarea că lucrările executate în baza acesteia sunt aproape de finalizare, măsura anulării autorizației de construire nu ar fi nici pe departe o măsură oportună, ci, din contră, o măsură total inadecvată, care ar fi de natură a afecta negativ interesul public, precum și interesele particularilor care locuiesc sau desfășoară activități comerciale în această zonă vizată de prezentele lucrări”.

Iată că Instanța a apreciat caracterul neîntemeiat și a respins acțiunea.    

Cu toate acestea, în măsura în care domnul prefect consideră oportun să introducă recursul, are posibilitatea să o facă în cursul zilei, semnând actele, așa cum ar fi putut să o facă înainte să plece în concediul de odihnă, știind că în această perioadă este termen limită pentru recurs.

În condițiile în care domnul prefect, care a inițiat acest demers în instanță, a preferat să plece în concediu de odihnă, eu mi-am asumat această responsabilitate și o fac cu tărie, pentru binele câmpulungenilor și cu credința că respect litera și spiritul legii. Este convingerea mea sinceră că fac ceea ce trebuie.

Nu fac nici jocul domnului prefect, nici jocurile doamnei Elena Lasconi, ci pur și simplu înțeleg să apăr, în limitele legii, interesele cetățenilor din municipiul Câmpulung”, a anunțat subprefectul Bogdan Minciunescu într-o scurtă declarație de presă.

În luna februarie, judecătorii de la Tribunalul Argeș i-au dat dreptate Elenei Lasconi: blocarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Pardon din Câmpulung din cauza procesului intentat de prefectul Radu Perianu pe motiv de legalitate a fost total nepotrivită (aici subiectul pe larg). Astăzi este ultima zi în care Instituția Prefectului mai poate face recurs.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *