Update, 21 iulie 2022, ora 13:40

Sorin Oprescu NU va fi extrădat în România. Hotărârea a fost luată, cu puțin timp în urmă, de Curtea de Apel din Atena. Instanța din Grecia ar fi invocat condițiile inadecvate din penitenciarele din țara noastră. Magistrații eleni ar fi considerat că, dacă ar fi extrădat, Oprescu nu ar avea parte de condiții decente în închisorile din România şi nu s-ar putea trata pentru bolile de care ar suferi (diabet şi alte boli asociate).

Decizia nu este, însă, definitivă, putând fi atacată cu recurs de către statul român.

Update, 31 mai 2022, ora 13:50

Sorin Oprescu va fi eliberat din închisoare, pe cauțiune, în schimbul sumei de 5.000 de euro, sumă pe care trebuie să o achite până mâine. Hotărârea a fost luată astăzi de un complet de judecată de la Curtea de Apel din Atena.

Amintim că în Grecia se judecă procesul de extrădare în România a fostului primar general al Bucureștiului. Judecătorii din Grecia vor decide în următoarele 40 de zile dacă Sorin Oprescu va fi sau nu extrădat, pentru a-și ispăși sau nu în România pedeapsa de 10 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție.

Știrea inițială, 17 mai 2022, ora 17:20

Sorin Oprescu a fost găsit și reținut, cu puțin timp în urmă, în capitala Greciei, Atena. Acesta ar fi fost capturat de o echipă Enfast (European Network of Fugitive Active Search Teams). Se află acum în custodia autorităților elene.

Fostul primar general al Bucureștiului era dat în urmărire internațională, după ce s-a sustras executării unei condamnări definitive la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție. Sentința a fost dată de Curtea de Apel București pe data de 13 mai 2022.

Oprescu ar fi ieșit din România cu circa două săptămâni înainte de verdict, pe cale rutieră, prin Vama Giurgiu, neavând interdicție la timpul respectiv de a părăsi țara.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *