Consilierul județean Cosmin Ghiță (USR) cere asfaltarea de urgență a două drumuri județene care sunt praf și pulbere. Printr-un amendament la proiectul bugetului județean pentru anul 2023, Ghiță solicită la CJ alocarea de bani în acest sens.

„Cocu, o comună parcă uitată de Consiliul Județean”

Este vorba despre DJ 731C Izvoru-Cocu, pentru care Cosmin Ghiță a solicitat 7 milioane de lei, și DJ 731B Răchițele de Sus-Cocu, suma cerută pentru asfaltare fiind de 5 milioane de lei.

„Propunem asfaltarea a două drumuri județene care trec prin comuna Cocu, o comună parcă uitată de Consiliul Județean Argeș (n.r. – dominat de PSD). Locuitorii comunei Cocu, dar și cei care tranzitează comuna dinspre Vedea – Izvoru către Cotmeana – Băbana au dreptul să aibă drumuri asfaltate. În prezent, ambele porțiuni de drum județean care traversează comuna sunt din pământ și pline de gropi după fiecare ploaie”, afirmă consilierul județean de la USR Cosmin Ghiță.

Amendamentul este susținut de Codruț Bădescu, consilier local în Cocu, și de Adrian Ispășeanu, viceprimar în Vedea. De altfel, încă din primăvara anului trecut consilierul local Codruț Bădescu (USR) atrăgea atenția asupra stării deplorabile a drumului județean Răchițele de Sus-Cocu (aici subiectul pe larg).

Amendamentul va fi dezbătut și supus votului în ședința de marți, 31 ianuarie, a Consiliului Județean Argeș, când va fi adoptat bugetul pentru acest an.

„Mă aștept ca toate partidele din CJ să voteze aceste amendamente”

În aceeași ședință, vor fi dezbătute alte două amendamente ale aceluiași consilier județean USR Cosmin Ghiță, ambele pentru Câmpulung Muscel, susținute de primarul Elena Lasconi.

Bani pentru școli

-reabilitare toalete elevi la Școala Gimnazială „Nanu Muscel” (98.000 de lei);

-reabilitare toalete profesori la Școala Gimnazială „Nanu Muscel” (65.000 de lei);

-platformă de beton împrejmuită pentru colectarea gunoiului la Școala Gimnazială „Nanu Muscel” (11.000 de lei);

-înlocuire acoperiș sală de sport la Liceul Teoretic „Dan Barbilian” (48.000 de lei);

-camere de supraveghere video în exterior și sistem video atelier, cămin și sală de sport la Clădire Calea Bascovului (81.000 de lei);

-învelitoare tablă la GPP „Sfânta Marina” (613.000 de lei).

Bani pentru cofinanțare de proiecte cu fonduri europene

-extinderea sistemului de canalizare pe străzile Grigore Alexandrescu, Valea Bărbușii, Leculești și Pârșenilor din ZUM Cazărmilor (2.123.000 de lei);

-reabilitarea străzilor Grigore Alexandrescu, Valea Bărbușii, Leculești și Pârșenilor din ZUM Cazărmilor (1.018.000 de lei);

-reabilitare și modernizare clădire școlară și împrejmuire teren (495.000 de lei).

„Având în vedere că toate amendamentele depuse se încadrează în prioritățile conducerii actuale a Consiliului Județean – investiții în drumuri județene, unități de învățământ (educație) și sănătate – mă aștept ca toate partidele din Consiliul Județean să susțină și să voteze aceste amendamente”, spune consilierul județean Cosmin Ghiță (USR).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *