Doi subofițeri jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș sunt cercetați în cazul morții violente de vineri de la Autogara Sud Pitești, caz în care doi polițiști au fost arestați preventiv. Unul dintre jandarmi a fost reținut pentru 24 de ore, scrie hotnews.ro. Decizia a fost luată de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, care a preluat cazul ca urmare a declinării de competenţă dispuse de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

„La data de 20.04.2021, la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost înregistrată cauza penală urmare declinării de competenţă dispuse de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracţiunile de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 1 şi 2 C.pen. şi lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte, prev. de art. 195 C.pen., presupus a fi săvârşite de către doi subofiţeri jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Basarab I” Argeş, în coautorat cu doi agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Argeş – Poliţia Municipiului Piteşti.

În fapt, s-a reţinut că, la data de 16.04.2021, cei doi militari jandarmi, aflați în misiune de patrulare mixtă împreună cu două echipaje de poliţie din cadrul I.P.J. Argeş – Poliţia Municipiului Piteşti, au intervenit la o terasă situată în incinta Autogării Sud Piteşti. La faţa locului, militarii jandarmi împreună cu cei doi agenţi de poliţie au acţionat asupra unei persoane de sex bărbătesc, au proiectat-o pe carosabil printr-o acţiune violentă, soldată cu decesul victimei. La acest moment în cauză agenţii de poliţie care au acţionat în contextul mai sus menţionat se află în stare de arest preventiv. Cercetările continuă pentru elucidarea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză”, precizează într-un comunicat de presă Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Amintim că luni cei doi agenți de poliție din dosarul morții violente de vineri de la Autogara Sud Pitești au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Hotărârea a fost luată de Tribunalul Argeș, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș (aici subiectul pe larg).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *