Bebelușul Filip, din Pitești, are în continuare nevoie de sprijinul nostru. Părinții micuțului au adunat până acum circa 10% din suma de 2.125.000 de euro necesară tratamentului.

Amintim că bebelușul Filip a fost diagnosticat cu SMA1 (Amiotrofie spinal musculară). Este o boală genetică rară caracterizată printr-un deficit al proteinei SMN, care determină distrugerea neuronilor motori și atrofia musculară, ceea ce conduce la afectarea unor funcții vitale precum mersul, tusea, respiratul și înghițitul (aici subiectul pe larg).

Mama bebelușului face un apel către oameni să ajute pe mai departe cu donații în bani: Avem nevoie de ajutorul vostru în cursa către cel mai scump tratament din lume, terapia genică.

„Oare este bine ceea ce fac? Oare îi ofer cea mai bună îngrijire lui Filip?! Sunt întrebările care mă frământă în fiecare zi și de multe ori mă simt atât de neputincioasă și epuizată…

În SMA sunt protocoale speciale de îngrijire – respiratorie, posturare și multe, multe altele. De asemenea, copilașii cu SMA, din punct de vedere cognitiv, nu sunt deloc afectați și chiar sunt considerați „sclipitori”. Astfel că psihicul lor trebuie îngrijit și nu trebuie afectat de tot ce se întâmplă în jurul lor.

Știu că cel mai bine reușesc să îi ofer dragostea, dragostea de mamă de care el are atât de multă nevoie și care îi dă siguranță că totul va fi bine.

Problema cea mai mare pe care o întâmpinăm acum este menținerea deglutiției. Filip încă refuză o parte din mâncare, însă nu trebuie să ne dăm bătuți și să îi oferim în fiecare zi mâncare pe guriță și în completare – pe sondă. Îmi doresc pentru Filip să nu își piardă niciodată această parte, să simtă gustul mâncării. Nu vreau să îi luăm această plăcere, fără a lupta până la capăt. Încă visez să îi văd bucuria în ochișori atunci când va mânca ceva care să îi placă.

Pentru a-i oferi în continuare siguranță lui Filip, am nevoie de ajutorul vostru. Avem nevoie de ajutorul vostru în cursa către cel mai scump tratament din lume: terapia genică. Fiți în continuare alături de Filip, oferiți-i caldură, iubire și sprijin pe acest drum greu!”, scrie mama bebelușului într-o postare în grupul LifeForFilip, grup creat pe Facebook special pentru această cauză umanitară.

Pentru donații

Titular: CÎRSTEA PAUL VALENTIN

IBAN [RON]: RO48RZBR0000060016920306

IBAN [EUR]: RO06RZBR0000060022389340

REVOLUT [RON,EUR,GBP,USD]: +40 748 166 207

https://pay.revolut.com/profile/paulirfj5

PayPal: +40 748 166 207

Link: https://paypal.me/lifeforfilip

Titular: CÎRSTEA IONELA NARCISA

IBAN [RON]: RO14RNCB0624126799280001

Donații online: https://gogetfunding.com/lifeforfilip/.

Distribuie
  • Bebelușul Filip are nevoie de AJUTOR

    Micuțul Filip, din Pitești, poartă povara unei boli genetice rare. Este o boală care îi va…
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *