Inspecția Muncii vine în sprijinul angajatorilor prin implementarea unei noi versiuni de Reges/Revisal, începând din 10 aprilie 2023, și diseminarea informațiilor prin intermediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș.

“Astfel, transmiterea registrului va putea fi efectuată numai pentru fișiere de tip .rvs generate sau validate prin versiunile 6.0.8/6.0.9 ale aplicației Revisal”, informează șefa ITM Argeș, Anița Maria Neacșu (foto).

Ce aduce nou versiunea Revisal 6.0.9?

-posibilitatea de înregistrare a oricăror contracte suspendate, indiferent de normă (respectând temeiurile și regulile de suspendare) sau a oricaror contracte active cu normă întreagă, pentru un angajat acoperind următoarele scenarii:

-toate contractele unui angajat pot fi cu normă întreagă și suspendate;

-un contract cu normă întreagă poate fi activ, restul contractelor, indiferent de norma și de numărul lor, pot fi suspendate;

-un angajat poate să aibă un singur contract cu normă întreagă la același angajator;

-un angajat poate să aibă mai multe contracte active cu normă întreagă la angajatori diferiți, cu respectarea prevederilor legale;

-raportul per salariat evidențiază reactivarea înregistrată în istoricul contractului, iar această operațiune nu este ignorată în cadrul mecanismului de constituire a intervalelor de vechime;

-actualizarea nomenclatorului de coduri COR: coduri modificate, denumiri modificate, ocupații noi, 66 de coduri eliminate;

-actualizarea nomenclatorului Naționalitate pentru Marea Britanie în privința cetățeniei pentru salariații activi și angajatorii persoane fizice proveniți din Marea Britanie.

Lucrările de mentenanță necesare actualizării versiunii sunt programate în perioada 7 aprilie, ora 14:00 – 8 aprilie 2023, ora 14:00, interval în care portalul Reges pentru transmiterea on-line a registrului general de evidență a salariaților va fi indisponibil.

Pentru actualizarea aplicației Revisal de către angajatori este recomandat să se urmărească instrucțiunile cuprinse în Ghidul de instalare şi utilizare, instrucțiuni care urmează să fie publicate AICI, ulterior efectuării lucrărilor de mentenență. Pentru securitatea datelor este indicat ca, înainte de orice operaţiune legată de instalarea unei noi versiuni a aplicaţiei Revisal, să se efectueze o copie de siguranță a bazei de date.

„Angajatorii care în prezent utilizează versiunea Revisal 5.0.8 nu vor mai putea transmite fișierele de tip .rvs în noua versiune”, atenționează șefa ITM Argeș, Anița Maria Neacșu.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *