Președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au participat astăzi în Argeș, la Muzeul Național „Brătianu” din Ștefănești, la evenimentele organizate pentru aniversarea a 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal. Prezența președintelui în județul nostru a fost primită cu ostilitate și comentarii ironice de către argeșeni.

„Din 2020 traversăm o perioadă extrem de dificilă, cu numeroase provocări și crize succesive sau chiar suprapuse.

În mod evident, este ușor, relativ ușor de guvernat în perioade de prosperitate, când lucrurile decurg normal, dar infinit mai dificil când trebuie să ghidezi țara în vremuri tulburi, cum a fost pandemia de Covid-19 sau actuala criză de securitate generată de războiul purtat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Dar indiferent de cât de greu a fost, de cât de însemnate au fost costurile electorale, un singur partid, demn de istoria și tradiția sa, și-a asumat, fără ezitare, responsabilitatea guvernării – Partidul Național Liberal.

În definitiv, PNL a rămas același partid autentic, care nu și-a abandonat niciodată în cei aproape 150 de ani de existență doctrina, crezul sau valorile. „Prin noi înșine” este și astăzi deviza care arată hotărârea liberalilor de a se implica și angajamentul ferm de a fi mereu în prim-planul politicii românești pentru oameni și pentru țară”, am spicuit din alocuțiunea președintelui.

Prezența președintelui în Argeș a fost primită cu ostilitate de către oamenii de rând: „Nu merită să ne conducă mutulică ăsta care a vândut tot ce a mai fost de vândut prin țară! Am stat ore în șir la coadă în Diaspora să îl votez, în speranța că va schimba ceva! A schimbat doar țările prin care s-a plimbat, în timp ce poporul nostru se zbate zi de zi să plătească facturile și impozitele mărite din cauza împrumuturilor făcute de ei!”, a comentat un argeșean din Ștefănești, plecat în Germania.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.