Ministerul Sănătății a aprobat finanțarea prin PNRR a unui nou proiect al Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP): dotarea cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale. Suma obținută prin finanțare europeană este de 14.099.440 de lei.

Vor fi dotate cu aparatură de ultimă generație Blocul Operator, sălile de naștere și Compartimentul de microbiologie.

„Datorită eforturilor personalului implicat, respectiv membrii Unității de Implementare a Proiectului (Dan Olariu – coordonator Bloc Operator, Mugurel Enescu – medic Laborator analize medicale, Marcel Buzatu – medic șef Obstetrică Ginecologie și Grațiela Huțanu – șef Serviciu Achiziții), instituția va fi dotată în curând cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale. Toți cei implicați au fost sustinuți și motivați în permanență de managerul instituției, Adriana Molfea. Astfel, nici pentru acest proiect nu au fost achiziționate servicii de consultanță”, informează Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al SJUP.

Vor fi achiziționate sterilizatoare de capacitate mare (800 l) de ultimă generație pentru sterilizarea instrumentarului chirurgical, sterilizatoare cu plasmă (160 l) pentru sterilizarea instrumentarului chirurgical termosensibil, roboți cu dublă tehnologie de dezinfecție cu ultraviolete și ozon, linii laparoscopice cu sistem modular de filtrare antibacteriană și antivirală a aerului insuflat și exuflat, unitate de electrochirurgie cu sistem de aspirație și filtrarea aerului/fumului produs în timpul intervențiilor chirurgicale și o mașină automată de spălat și dezinfectat instrumentarul chirurgical.

De asemenea, printre altele, vor mai fi cumpărate un aspirator chirurgical cu filtru antibacterian pentru sălile de nașteri, sisteme de decontaminare a aerului tot pentru sălile de nașteri, aparat de dezinfecție aeromicrofloră pentru a dezinfecta toate încăperile secției (săli de tratamente, saloane, oficiu, băi etc.), un sistem portabil de prelevare de probe de aer, aparat pentru controlul igienei suprafețelor și un sistem de control al igienei mâinilor.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *