Problemele cu inima nu sunt de neglijat. De foarte multe ori, acestea sunt anunțate de simptome aparent „banale”, precum o tensiune arterială mărită sau un episod scurt de palpitații. Cu toate acestea, orice simptom necesită investigații suplimentare atunci când vine vorba de inimă. Holter TA și Holter ECG sunt două dintre metodele care ajută la investigarea și diagnosticarea afecțiunilor cardiovasculare.

Ce este Holter TA

Holter TA reprezintă înregistrarea valorilor tensiunii arteriale pentru o perioadă de 24 de ore prin utilizarea unui aparat special de măsurare. Acest tip de investigație este recomandat în momentul în care tensiunea variază și sunt necesare un diagnostic clar și un tratament adecvat.

Este folosită o manșetă cu un tensiometru pentru indicarea valorilor. Măsurătorile se efectuează la interval de 30 de minute ziua și 60 de minute noaptea. Ulterior, aceste înregistrări vor fi descărcate într-un program și analizate de medicul de specialitate, pentru a putea da un diagnostic clar și pentru a putea oferi un plan de tratament corespunzător.

Acest tip de monitorizare este recomandat în cazul pacienților cu valori crescute ale tensiunii arteriale, la pacienții cu perioade de hipotensiune arterială, precum și în cazul pacienților care se află sub tratament pentru hipertensiune arterială.

Monitorizarea Holter TA/24 H nu necesită o pregătire specială a pacientului. Acesta trebuie doar să evite purtarea hainelor cu mâneci strâmte.

Ce este monitorizarea Holter ECG/24h

Monitorizarea Holter ECG este înregistrarea ECG de lungă durată, fie ambulatorie, fie în timp ce pacientul își desfășoară activitățile zilnice normale.

Total neinvazivă, investigația este esențială în diagnosticarea și tratarea bolilor cardiovasculare, mai ales dacă pacientul resimte simptome precum oboseală continuă, aritmii sau chiar pierderea cunoștinței.

Holter ECG se realizează similar cu Holter TA. Diferența constă în faptul că se aplică 5 sau 7 electrozi pe piept, într-o anumită ordine și poziție. Aparatul este purtat, în general, într-o borsetă. În momentul în care apar simptomele, pacientul poate apăsa un buton din carcasa dispozitivului. Fiecare dispozitiv este asociat unui program special, în care este descărcată informația, analizată ulterior de un medic de specialitate.

Monitorizarea Holter ECG necesită îndepărtarea părului de pe piept înainte de aplicarea electrozilor, în cazul pacienților bărbați.

Ambele servicii sunt disponibile la Centrul Medical Doctor Luca din Pitești. Pentru programări, puteți apela numărul de telefon 0248.222.282.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *