„Pentru a răspunde numeroaselor interpelări din partea cetățenilor care s-au vaccinat sau au fost programați pentru vaccinare cu vaccinul AstraZeneca, Instituția Prefectului informează că în județul Argeș NU au fost recepționate sau folosite vaccinuri din lotul ABV 2856. Asigurăm populația că nu există motive de îngrijorare, campania de vaccinare continuând să se desfășoare după programul stabilit”, ne-a comunicat cu puțin timp în urmă Instituția Prefectului Argeș.

Pitești 24 v-a prezentat aseară lista județelor în care au fost distribuite și folosite doze din lotul AstraZeneca ABV 2856 interzis în Italia: „În ceea ce privește lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul din lotul menționat, precizăm că România a recepționat prima tranșă de vaccin AZ de 81.600 de doze în data de 07.02. ac.

Începând cu data de 15.02. a.c., au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele județe: Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vaslui.

Celelate 4.257 se regăsesc în Centrele de vaccinare din județele Bacău, Bihor, Botoșani, Dolj, Gorj, Iași, Neamț, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vaslui și 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova”, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (aici subiectul pe larg).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *