Prefectul județului Argeș, Emilia Mateescu, atenționează că, în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, presiunea pe spitale și în special pe secțiile de terapie intensivă este foarte mare. Mateescu a cerut Poliției și Jandarmeriei să intensifice controalele pentru limitarea îmbolnăvirilor.

„În contextul în care indicele de incidență COVID-19 a crescut în Argeș la 1,42, fac un apel către populație să ia această situație în serios și să respecte măsurile epidemiologice în vigoare.

Presiunea pe spitale și, mai ales, pe secțiile de terapie intensivă este deja foarte mare. Paturile de la ATI sunt ocupate aproape integral, iar paturile destinate pacienților COVID-19 scad numeric în fiecare zi.

Este nevoie să oprim acest trend ascendent al infectării cetățenilor cu virusul SARS-CoV-2.

În acest moment, majoritatea unităților de învățământ preuniversitar (grădinițe, școli primare, gimnaziale și licee) sunt deschise și ar trebui să rămână așa!

Sunt încrezătoare că odată cu intensificarea campaniei de vaccinare vom reuși să depășim această situație de creștere a numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2.

În egală măsură, constat că este nevoie de vigilență pentru combaterea răspândirii virusului. Am solicitat Poliției și Jandarmeriei să intensifice verificările pentru respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 în județul nostru”, spune prefectul Emilia Mateescu.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *