Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis în această dimineață noi avertizări, care vizează și zona montană a județului Argeș.

MESAJ 1

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 17 martie, ora 10:00 – 18 martie 2021, ora 06:00. 

În intervalul menționat, vor fi precipitaţii în zonele montane şi submontane, precum și în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania și se vor acumula cantități de precipitații de 15…25 l/mp și izolat de 30 l/mp.

La munte va ninge, iar în Transilvania și în vestul și nordul Moldovei vor predomina ninsorile, astfel încât stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar în rest vor fi mai ales ploi.

Local, vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, iar în zona de munte, la peste 1.500 de metri altitudine, temporar va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Notă: pe intervale mai scurte de timp, intensificări ale vântului vor fi și în Banat, Crișana, sud-vestul Olteniei și nord-estul Munteniei, cu viteze în general de 50…60 km/h.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 17 martie, ora 10:00 – 17 martie 2021, ora 23:00. Fenomene vizate și zone afectate: intensificări susținute ale vântului, ninsori abundente și viscol puternic în zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90…110 km/h, în special la altitudini de peste 1.500 de metri, unde va fi viscol puternic. Zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea va scădea la sub 50 de metri.

MESAJ 2

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 18 martie, ora 06:00 – 20 martie 2021, ora 10:00. Fenomene vizate: precipitații predominant sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ. 

Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge. În sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi. Local se vor acumula cantități de apă care vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse 25 l/mp, îndeosebi în zona de munte.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 18 martie, ora 06:00 – 20 martie 2021, ora 10:00. Fenomene și zone vizate: ninsori însemnate cantitativ în zona montană și strat de zăpadă în creștere semnificativă. 

În zona de munte va continua să ningă, temporar însemnat cantitativ, și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte important deja depus.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *