Constructorul care efectuează lucrările de extindere, modernizare și dotare a spațiilor de urgență de la Spitalul de Pediatrie Pitești estimează că proiectul ar putea fi încheiat înainte de termen.

Investiția în dezvoltarea Compartimentului de Primiri Urgențe este realizată de Consiliul Județean (CJ) Argeș cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Valoarea totală a contractului se ridică la 2.588.584,89 de lei, cu TVA. Termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor este 31 decembrie 2023.

„Constructorul ne-a asigurat că totul merge bine, ba chiar și-a manifestat optimismul că lucrările vor fi finalizate înaintea termenului prevăzut în autorizația de construcție”, declară Marius Nicolaescu, vicepreședinte al CJ Argeș.

Proiectul are ca scop reducerea timpilor de așteptare până la rezolvarea cazurilor prezentate în structura de urgență.

Ce se va realiza:

-vor fi amenajate vestiare pentru personalul medical, dotate cu grup sanitar și duș;

-va fi instalat un sistem performant de ventilare, climatizare și aport de aer proaspăt, atât pentru zona extinderii propuse, cât și pentru zona existentă de primiri urgențe;

-va fi amenajat un spațiu destinat învățământului și întâlnirilor colective;

-va fi instalat un sistem central de monitorizare a pacienților. Acesta va fi compatibil cu monitoarele existente în zona de primiri urgențe.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *