Un bărbat în vârstă de 80 de ani a murit astăzi după ce a fost mușcat de un câine. I-a fost lezată artera femurală, suferind o hemoragie masivă (hemoragie cataclismică). Incidentul a avut loc în comuna argeșeană Mălureni.

Poliția Argeș informează: „În ziua de 4 iulie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost sesizați prin Serviciul Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că pe raza localității Mălureni o persoană a fost mușcată de un câine de talie mare.

La fața locului a fost direcționat un echipaj al Secției de Poliție Rurală Domnești, precum și un echipaj medical.

Din păcate, victima, un bărbat de 80 de ani, care a suferit leziuni la un picior, a decedat.

Polițiștii au identificat și proprietara exemplarului canin în cauză, din primele verificări rezultând că anterior bărbatul ar fi venit la locuința femeii la solicitarea acesteia, unde ar fi sacrificat mai mulți pui, iar pe acest fond câinele ar fi scăpat.

Totodată, la fața locului s-au deplasat și polițiștii Biroului Protecția Animalelor pentru sprijin specializat, din primele verificări rezultând că exemplarul canin în cauză este înregistrat, nefăcând parte din rasele de câini periculoși, menționate la articolul 1 din OUG 55/2002.

În cauză se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, respectiv de ucidere din culpă (…). 

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul persoanei și luarea măsurilor legale care se impun.

Urmează să fie dispusă efectuarea unei autopsii medico-legale pentru stabilirea cauzelor decesului.

De asemenea, (…) polițiștii au emis un Ordin de plasare a animalului în adăpost”. 

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *