Arderile necontrolate de vegetație uscată sunt deja un fenomen scăpat de sub control. În ciuda apelurilor repetate ale pompierilor, în județul Argeș nu trece zi fără incendii declanșate din această cauză.

Numai pe parcursul zilei de astăzi, până la această oră, pompierii argeșeni au intervenit pentru localizarea și stingerea a trei incendii de vegetație uscată:

-în comuna Moșoaia, satul Smeura, au ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 3.000 de mp și în jur de 3 mc de lemne;

-în orașul Topoloveni a ars vegetație uscată pe circa 500 de mp;

-în comuna Izvoru focul a afectat o suprafață de aproximativ 1.500 de mp.

Din fericire, nu sunt victime, ca în alte situații din zilele precedente.

ISU Argeș nu mai prididește cu apelurile către populație: ”Din nou tragem un semnal de alarmă cu privire la aceste arderi necontrolate, deoarece pot fi necruțătoare. În doar câteva momente, toată agoniseala de-o viață poate fi distrusă și se poate ajunge chiar și până la pierderea de vieți omenești.

În multe dintre situații misiunile de stingere a arderilor necontrolate devin foarte dificile, fie din cauza condițiilor meteorologie, fie a terenului accidentat, iar colegii noștri fac eforturi supraomenești pentru a evita ca flăcările să se extindă la zonele locuite și să provoace pagube și mai mari.

Noi suntem aici pentru a proteja, dar avem nevoie de ajutorul și responsabilitatea fiecăruia dintre dumneavoastră pentru a stopa acest fenomen.

Astfel, reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise. Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 la 15.000 de lei pentru persoane fizice şi de la 50.000 la 100.000 de lei pentru persoane juridice.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, stufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală”.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *