În ultimele zile, o cantitate foarte mare de PET-uri s-a adunat în acumularea Pitești (Prundu).

Într-o singură zi, 6 salariați ai Sistemului de Gospodărire a Apei Argeș au strâns din lac 350 de kg de PET-uri. Acțiunea de colectare a deșeurilor din apă a fost una foarte dificilă pentru că s-a făcut manual, din bărci, iar gunoiul a fost transportat la mal sac cu sac. Pe lângă muncă, din bugetul instituției a fost achitat și costul predării sacilor la depozitul de deșeuri.

Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea acționează periodic pentru întreținerea cursurilor de apă administrate, inclusiv prin activități de ecologizare. Deși igienizările au fost desfășurate frecvent de la începutul anului, deșeurile au reapărut în lacurile de acumulare, aduse de pe malurile râurilor. Ca de fiecare dată, în perioadele ploioase malurile sunt spălate de apă, iar deșeurile ajung în lacuri de acumulare.

Din păcate, acțiunile de igienizare au efect temporar, pentru că locul acestor deșeuri va fi ocupat, în curând, de altele.

„Apele cu care am fost binecuvântați și munca gospodarilor de ape merită respectul comunității. Acest respect presupune simpla acțiune a semenilor noștri de a arunca gunoiul în zonele special amenajate.

Pentru că urmează perioada sărbătorilor de Paști și multe persoane vor alege să petreacă într-un cadru natural (păduri, malurile apelor), le recomandăm să manifeste responsabilitate față de ape și mediul înconjurător”, transmite Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *