În această perioadă, municipalitatea desfăşoară activităţi de tăiere şi/sau toaletare a arborilor şi a arbuştilor aflaţi pe domeniul public şi privat al Piteştiului.

Tăierile de întreţinere şi de corecţie a arborilor/arbuştilor se execută numai în perioada de repaus vegetativ (15 octombrie – 15 aprilie).

Având în vedere numărul mare de solicitări primite din partea asociaţiilor de proprietari, în acest moment se intervine pentru soluționarea cererilor cu caracter urgent și a cererilor înregistrate la Primărie în anul 2019.

Cetăţenii care doresc tăierea şi/sau toaletarea arborilor şi a arbuştilor aflaţi pe domeniul public şi privat al municipiului pot depune o cerere la Primărie, care trebuie să cuprindă datele de identificare ale solicitanţilor, informaţii de contact şi expunerea pe scurt a problemelor care fac obiectul acestora.

Ca urmare a solicitării primite, se constituie o comisie de avizare a tăierilor de arbori. Comisia, formată din reprezentanţi ai Primăriei și ai societății Salpitflor Green SA, specialişti desemnaţi de conducerea Agenţei de Protecţia Mediului Argeş şi specialişti desemnaţi de conducerea Ocolului Silvic Piteşti, va analiza cererile care au ca obiect tăieri de la bază, tăieri de întreţinere sau de corecţie ori alte intervenţii asupra arborilor şi a arbuştilor şi le va aviza sau le va respinge, motivat.

Tăierile definitive şi tăierile de întreţinere şi/sau corecţie a arborilor şi a arbuştilor aflaţi pe terenuri aparţinând domeniului public şi privat al municipiului Piteşti se fac doar în baza avizului dat de comisie.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *