Update, 25 martie 2021, ora 16:35

Consiliul Local Pitești a aprobat proiectul de hotărâre într-o ședință ordinară în plen aflată în desfășurare la această oră.

Știrea inițială, 23 martie 2021, ora 11:30 

Joi, 25 martie 2021, de la ora 15:00, se va desfășura o ședință ordinară în plen a Consiliului Local Pitești. Pe ordinea de zi se află și un proiect de hotărâre pentru asocierea municipiului Pitești cu alte localități în vederea înființării Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești.

Tot joi, consiliile locale din comunele Bradu, Bascov și Mărăcineni vor avea ședințe cu proiecte similare pe ordinea de zi. La fel și Consiliul Județean Argeș. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă, în conferință de presă, de primarul Piteștiului, Cristian Gentea.

În aceeași conferință de presă, viceprimarul Gelu Tofan a precizat că majoritatea PNL USR-PLUS din Consiliul Local Pitești va vota favorabil proiectul.

Dacă proiectele vor fi aprobate în toate localitățile menționate și în CJ Argeș, autobuzele Publitrans (societatea de transport public de călători a municipalității piteștene) ar urma să circule și pe rutele Pitești – Bradu, Pitești – Bascov și Pitești – Mărăcineni (și retur). Ulterior înființării asociației vor fi stabilite datele de la care autobuzele Publitrans ar urma să circule pe rutele respective.

Pentru că ni s-a adresat o întrebare în acest sens din partea mai multor cititori, precizăm că, cel puțin deocamdată, orașul Ștefănești nu este parte a acestui proiect. Primarul Cristian Gentea argumentează că Publitrans nu are în prezent suficiente autobuze pentru a acoperi și zona Ștefănești. Gentea precizează, însă, că Ștefăneștiul va fi următoarea localitate care va intra în asociație imediat ce la Publitrans vor veni noile autobuze electrice.

„Am încercat inițial să pornim acest ADI pe transport cu 3 localități: Pitești, Bascov și Ștefănești. Sunt 5 trasee în Ștefănești. Am văzut de câte mașini (n.r. – autobuze) ar fi nevoie. În momentul de față nu le putem acoperi pe toate (n.r. – cele 5 trasee). De aceea am luat Mărăcineniul și Bradu, unde este un singur traseu, și cu două mașini am rezolvat problema. (…) În momentul în care noi cumpărăm autobuze hibrid, dacă nouă ne vine primul autobuz până la sfârșitul acestui an, Ștefăneștiul este următoarea localitate care intră automat. Avem solicitări și de la Oarja”, a afirmat primarul Piteștiului în conferința de presă de astăzi.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *