Update, 9 martie 2023, ora 20:35

În urma cererii din partea Primăriei Pitești, Guvernul a adoptat astăzi, 9 martie 2023, o hotărâre pentru demolarea stadionului „Nicolae Dobrin” în vederea construirii pe același amplasament a noului stadion.

Stadionul care va fi demolat a fost inaugurat la începutul lunii mai 1964, având o capacitate de 15.000 de locuri în tribune, cu teren de fotbal și pistă de atletism cu 8 culoare. Se numea, la timpul respectiv, 1 Mai.

Știrea inițială, 4 octombrie 2022, ora 14:15

Primarul Cristian Gentea a depus astăzi la Ministerul Sportului documentația în vederea inițierii unei hotărări de guvern pentru demolarea actualului stadion „Nicolae Dobrin” din Pitești.

„După ce vineri, 30 septembrie 2022, prin administratorul public Lucrețiu Tudor, am predat la Compania Națională de Investiții studiul de fezabilitate și hotărârea de consiliu local cu privire la obiectivul de investiții „Construire stadion Nicolae Dobrin”, astăzi, 4 octombrie, am depus la Ministerul Sportului documentația tehnică la faza studiul de fezabilitate în vederea inițierii Hotărârii de Guvern pentru demolarea bazei sportive existente”, afirmă primarul Piteștiului.

Pe actualul amplasament, după demolare, va fi construit noul stadion „Nicolae Dobrin”, cu finanțare de la Compania Națională de Investiții. Viitorul nou stadion va avea o capacitate de 15.200 de locuri în tribune. Gentea estimează că noul stadion va fi gata în doi ani „din momentul în care începe demolarea” (aici amănunte despre proiectul noului stadion).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *