Primarul Cristian Gentea a semnat astăzi la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației un contract pentru cumpărarea prin PNRR a încă 15 noi autobuze electrice.

Potrivit primarului, noile autobuze și stațiile de încărcare necesare vor costa peste 42.700.000 de lei, cofinanțarea din partea Primăriei Pitești fiind zero.

În ciuda înnoirii din ultima vreme a parcului auto al societății de transport public de călători a municipalității, continuă să circule și vechile MAZ-uri.

Fabricate în Belarus și cumpărate de Primărie cu ani în urmă, cele 15 autobuze MAZ vechi din anul 2003 nu oferă condiții civilizate pentru transportul public de călători. Nu au aer condiționat, s-au degradat (în unele plouă când sunt precipitații afară) și sunt greoaie (majoritatea au peste 1.000.000 de km la bord).

Călătorii Publitrans cer insistent, și nu de ieri, de azi, scoatarea de pe trasee a hârburilor galbene, fără succes însă. “Când scăpăm de cotețele galbene?”, întreabă, pe bună dreptate, un piteștean. La sfârșitul lunii august, directorul general al Publitrans, Manuel Vasile Rotaru, afirma următoarele: „Nu pot să spun că de mâine se va renunța la MAZ-uri, dar în momentul în care vom introduce în circulație toate autobuzele electrice, se va renunța la acele autobuze galbene” (aici subiectul pe larg).

Amintim că, de la 1 septembrie anul acesta, Publitrans efectuează curse și în afara Piteștiului, în comunele limitrofe Bradu, Bascov și Mărăcineni, urmând ca de la 1 ianuarie 2023 transportul metropolitan să fie extins și în comuna Oarja.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *