Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a actualizat lista focarelor active de pestă porcină africană din județul Argeș.

La porcii domestici, există un focar activ de anul trecut într-o exploatație nonprofesională din satul Bărbătești al comunei Cocu și 6 focare active din acest an în exploatații nonprofesionale din Lintești (comuna Cotmeana), Ioanicești (comuna Poienarii de Argeș), Mățău (comuna Mioarele), Muscel (comuna Boteni), Răchițele de Sus (comuna Cocu) și Glodu (comuna Călinești).

La porcii mistreți există 17 focare pe fondurile de vânătoare 25 Grădiștea, 24 Mâzgana, 18 Râul Târgului, 29 Trivale, 2 Șuici, 7 Curtea de Argeș, 26 Rădești, 46 Mozacu-Complex, 42 Vlăscuța, 27 Micești, 10 Mălureni, 35 Râncăciov, 44 Furduești, 13 Corbi, 28 Dârmănești, 19 Câmpulung și 36 Cârcinov și 1 focar la complexul de vânătoare „Mistrețul” din Sălătrucu.

Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice și sălbatice, cu evoluție rapidă și mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Având în vedere evoluția focarelor de pestă porcină africană pe teritoriul Romaniei, Direcţia Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș este în stare de alertă maximă. (Foto: descriptiv. Sursă: Profimedia)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *