Primăria Pitești a cheltuit degeaba banii contribuabililor pentru dezinsecție. În ciuda celor două „treceri”, acțiunea terestră cu tunuri de pulverizare de vapori de substanță pentru dezinsecție a fost un eșec. O spune primarul Cristian Gentea. Acesta anunță că se va apela la o altă soluție pentru eliminarea țânțarilor, căpușelor și a muștelor: Primăria va închiria un avion utilitar pentru stropiri aeriene.

„Deși am folosit cele mai bune soluții pentru dezinsecție, nu sunt deloc foarte eficiente (…) Cred că am greșit! La anul nu o să mai greșim.

Am luat ieri legătura, împreună cu domnul viceprimar Tofan, cu firma care a făcut dezinsecție cu avionul la Timișoara (…) Ne-au spus că trebuie dat pentru eficiență o dată în iunie și o dată în iulie. Am vorbit cu primarul Stroe de la Bradu, care înțeleg că el face (n.r. – dezinsecție cu avionul utilitar) în acest weekend, și foarte bine face.

Avem mai multe oferte și vom obține un preț bun, în așa fel încât peste două săptămâni să facem și noi același lucru. Din păcate, o singură dată. La anul mă voi ocupa din timp, ca să iau legătura cu toate localitățile din așa-zisa zonă metropolitană, ca să și scădem prețurile și să acoperim o zonă cât mai mare (…)

Numai să aduci un avion de la Oradea – am înțeles că Stroe îl aduce de la Oradea – la Pitești te costă 180 de milioane de lei (n.r. – lei vechi). Avem două firme, una de la Timișoara și una de la Târgoviște, care nu ne iau niciun ban pe drum. Eu zic că în două săptămâni facem și lucrul acesta și mi s-a spus că este foarte, foarte eficient”.

Amintim că la o soluție similară a mai apelat Primăria Pitești și în 2019, atunci când administrația Ionică a închiriat pentru dezinsecție un elicopter de la o firmă din Ștefănești (Argeș).

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *