Tatăl unei fetițe în vârstă de patru ani, cu autism, reclamă o experiență umilitoare. Incidentul, spune tatăl, ar fi avut loc astăzi, la prânz, pe scările Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” din centrul Piteștiului.

„Acum 5 minute, fata mea, de numai 4 ani, bolnavă de autism, a fost alungată de pe treptele Bibliotecii Județene Pitești de către o doamnă care lucrează acolo, pe motiv că deranjează, deși fata mea nu făcea decât să urce și să coboare treptele sau să se plimbe prin fața geamurilor-oglindă ale instituției. Când am întrebat în baza căruia articol de lege îmi cere acest lucru, mi-a spus că va chema paza.

Am întrebat un domn de la Poliția Locală dacă doamna are dreptate și mi-a spus că nu are cunoștință de o așa interdicție.

Întâmplarea cred că a fost filmată și de camerele de filmat ale Bibliotecii”, a povestit tatăl fetiței pe o rețea de socializare, la puțin timp după incident.

Am luat legătura cu tatăl fetiței. L-am întrebat cum califică gestul doamnei și dacă intenționează să facă plângere. „Umilitor! Un adevărat abuz de bugetar, căruia tocmai i-a mărit Guvernul salariul, din câte am auzit la TV! Cât despre partea a doua a întrebării, credeți că vreo plângere ar schimba ceva? Eventual, doamna ar primi o mustrare din partea șefilor… Anchetați gradele de rudenie ale celor din instituțiile publice, ca să vedeți că toți au „spate!”, ne-a spus părintele fetiței.

L-am contactat telefonic pe directorul Bibliotecii, Octavian-Mihail Sachelarie. Precizându-ne că nu știa incidentul, Sachelarie ne-a declarat: „Eu mă bucur foarte mult că scările Bibliotecii sunt o atracție pentru copii, dar și din partea părinților aș dori mai multă supraveghere. De ce? Există un anumit risc, scările sunt abrupte. Probabil că de aici și reacția doamnei, să nu se întâmple, Doamne ferește!, un accident. Noi suntem deschiși și l-aș ruga pe părinte să vină la mine, la Bibliotecă, și să-mi spună despre ce este vorba”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Un comentariu

  1. pantilimon laurentiu mocanu

    13-08-2022, 11:26 la 11:26

    nu vad ce legatura au scarile cu abuzul angajatei ??? Domnul director abate discutia de la comportamentul angajatei spre parintii care vin cu copii acolo,probabil il deranjeaza copiii la fel ca si pe angajata sa

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *