Argeșul găzduiește în perioada 15-20 iulie 2023 o nouă ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Carpați”. Vor evolua ansambluri folclorice din Bulgaria, Georgia, Macedonia de Nord, Serbia, Turcia și România.

Deschiderea oficială va avea loc astăzi, 15 iulie, de la ora 17:00, în Pitești, la Consiliul Județean, instituția care organizează evenimentul.

Tot astăzi, de la ora 18:00, pe traseul Piața „Vasile Milea”-Piața Primăriei, se va desfășura o paradă a ansamblurilor participante.

De la ora 19:30, festivalul va continua în Parcul Lunca Argeșului. Vor susține spectacole ansamblurile „Pirin Magic” (Bulgaria), „Betlemi” (Georgia), „Negorici” (Macedonia de Nord), „Abrasevici” (Serbia), „Mamak Belediyesi Halk Oyunlari Toplulugu” (Turcia), „Armanamea” (România, județul Constanța) și Doina Argeșului (România, județul Argeș).

Pe 17 iulie festivalul se va muta la Mioveni, pe 18 iulie la Topoloveni, pe 19 iulie la Costești, iar pe 20 iulie la Curtea de Argeș.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *