Procurorii de la DNA Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Marius Damaschin. La data faptei care i se impută acesta era executor judecătoresc în municipiul Pitești.

Motivul: abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (152 de acte materiale).

„În calitate de executor judecătoresc, în perioada 1 februarie 2015-10 octombrie 2019, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfășurării procedurii de executare silită în 152 de dosare de executare, ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de 1.332.818 lei în dauna mai multor creditori, care aveau de recuperat banii respectivi.

Concret, deși a încasat cu titlu de debite recuperate suma totală de 1.332.818 lei consemnată la dispoziția sa și care era cuvenită creditorilor cu titlu de debite recuperate, inculpatul nu ar fi virat banii proveniți din executarea silită către mandatarul creditorilor, folosind banii în interes personal.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii, respectiv sechestru pe imobile și terenuri deținute de inculpat”, precizează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Pitești, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Amintim că Marius Damaschin a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unor infracțiuni similare (aici subiectul pe larg).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.