Un cititor al publicației noastre ne-a informat că în magazinul de jucării Jumbo Pitești se află la vânzare cărți ilustrate pentru copii – cu texte în limba română – care conțin greșeli gramaticale flagrante. Cititorul ne-a trimis și fotografii doveditoare în acest sens (click pe imagini pentru vizualizare):

Cum cititorul ne-a precizat că a făcut sesizare telefonică pe adresa Protecției Consumatorilor, ne-am adresat conducerii instituției de control pentru amănunte. Violeta Nedelcu, șefa Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, ne-a confirmat că la mijlocul acestei săptămâni CJPC a primit sesizarea respectivă și că a dispus efectuarea unui control la Jumbo Pitești.

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au constatat la fața locului că sesizarea este întemeiată și au amendat retailerul cu 35.000 de lei pentru “practică comercială incorectă prin lipsă de diligență profesională”. Cărțile cu texte care au probleme gramaticale sunt tipărite în afara țării, special pentru retailerul grec Jumbo.

Nu este singura amendă primită de Jumbo Pitești. Cu ocazia aceluiași control, comisarii de la Protecția Consumatorilor Argeș au mai constatat că magazinul comercializează seturi de măști de protecție fără specificații/instrucțiuni în limba română, ci exclusiv în limba greacă, precizează Violeta Nedelcu pentru Pitești 24. Este motivul pentru care Jumbo Pitești a primit încă o amendă, tot de 35.000 de lei.

Protecția Consumatorilor a dispus retragerea de la comercializare atât a cărților, cât și a măștilor. Jumbo Pitești are la dispoziție 15 zile pentru a achita cele două amenzi, în valoare totală de 70.000 de lei, dar le poate contesta.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *